Zero Waste Lifestyle – Sup It UP

Deze activiteit is onderdeel van een serie activiteiten die je kennis laat maken met de Zero Waste Lifestyle. Een levenswijze waarbij je onnodige verpakkingen achter je laat en bewuste keuzes maakt om je ecologische voetafdruk te verkleinen. De activiteiten (onderaan deze pagina staan ze allemaal op een rij) zijn zó divers dat er voor iedereen wat leuks en interessants bijzit. Iedereen kan dus meedoen. En dat is precies wat we willen.

Initiatiefnemer is Wijkcentrum De Eenhoorn. De activiteiten worden gegeven door of in samenwerking met Nanda van den Ham, eigenaresse van El Kombi Sup en Zero Waste Expert. Onderaan deze pagina staan alle activiteiten op een rij. Bij deze de informatie voor de Sup it Up.

Sup it Uppen
We gaan met onze sup, paddle, schepnetje en/of knijper het water op en nemen al het zwerfafval dat we tegenkomen mee. Boards, bakjes, netjes en knijpers zijn gratis beschikbaar, verzorgd door El Kombi. Heb je je eigen board? Dan zou het echt fijn zijn als je die meeneemt, des te meer boards blijven er beschikbaar voor helpende helden  die dat niet hebben.

Sup ervaring of nog niet?
Het is handig als je al eens gesupt hebt want de focus ligt tijdens de sup it up op het zwerfafval ruimen.  Kun je zelfstandig op de sup komen, sturen, remmen, rapen, ondertussen op het andere waterverkeer letten en ook nog gezellig meekletsen? Meld je dan direct aan!
Heb je nog niet eerder gesupt maar wil je wel graag meehelpen? Denk er dan even goed over na of het met dit weer verstandig voor jou is om voor het eerst te doen. Je wilt er zo vroeg in het jaar namelijk in niet invallen, het water is klappertandend koud! Trashwalken is net zo nuttig en leuk, en dan kom je gewoon een andere keer mee ook de sup.

Kids
Ja kinderen zijn juist welkom. Graag! Het is wel belangrijk dat ze in het bezit zijn van een zwemdiploma en bij de kleinsten is een zwemvestje aan te raden. Neem deze alsjeblieft zelf mee.
Een eigen sup of voorop bij jou? Ervaring leert dat het supergezellig is als je kind voor het board zit bij jou. Bovendien helpen jullie elkaar; de een supt, de ander vist het afval op. Wil je kind graag op een eigen board, dan mag dat ook. We gaan rustig aan en houden rekening met elkaar maar het is belangrijk dat je als ouder/verzorger je kind goed in de gaten houdt. Veiligheid voor alles he lieve mensen. Let er op dat je voor  je kind ook altijd een plekje reserveert: of voorop bij jou, of met een eigen (huur)board.

Reserveren
Aanmelden is verplicht, ga naar: https://elkombi.nl/event/zero-waste-lifestyle-sup-it-up/

Programma:
09.30-10.00 uur inloop & voorbereiding
10.00-12.00 uur sup it up & trashwalk
12.00-12.30 uur afval sorteren & afsluiting
12.30-13.00 uur uit ervaring weet ik dat we vaak zo lekker bezig zijn dat het wel eens wat uitloopt. Vandaar dit half uurtje speling ?  Zijn we wel om 12.30 uur klaar? dan heb je knetterhard geholpen en kun je je verdiende karmapunten tellen.

Locatie:
We verzamelen bij de steiger van El Kombi Sup aan de Baansingel, Alkmaar.
Na aanmelding ontvang je een bevestiging met de exacte locatie & tips.

Deelname aan de Zero-Waste-Lifestyle-activiteiten is gratis en wordt mogelijk gemaakt door een zeer waardevolle samenwerking met Gemeente Alkmaar.

Winkelwagen
Scroll naar boven