Welkom op de mobiele website

De Eenhoorn is een wijkcentrum in hartje Alkmaar met als doel mensen bij elkaar brengen. In een 18e eeuws monumentaal pand verzorgen wij een groot aanbod aan workshops, cursussen, evenementen en zaalverhuur.

Nieuws

10.000 Euro van het Oranje Fonds voor de renovatie van de toiletgroepen van wijkcentrum De Eenhoorn

Wijkcentrum De Eenhoorn krijgt een bijdrage van € 10.000 van het Oranje Fonds. Na vijf jaar renoveren was er nog slechts één grote wens: de toiletgroepen op de begane grond. Deze dateerden uit de jaren zeventig en waren toe aan vervanging door modern sanitair in een frisse kleur. Ook het plafond en de wanden worden geheel vernieuwd.

De renovatie van de toiletgroepen is het laatste onderdeel van een grote renovatie die afgelopen vijf jaar heeft plaats gevonden. Die is begonnen met de renovatie van de multifunctionele zalen, elektra, verwarming, nieuwe trappen, een toilet voor mensen met een beperking en een lift waardoor iedereen nu alle etages kan bereiken.

Tijdens de zomervakantie is gestart met de verbouwing en dankzij de flexibiliteit van aannemer, elektricien, vrijwilligers en de zakelijk leider is de verbouwing grotendeels afgerond. Eind november is alles gerealiseerd en staan de puntjes op de i.

Mede dankzij de bijdrage van het Oranje Fonds is dit mogelijk gemaakt.

Het wijkcentrum (bewonersonderneming) voldoet nu aan alle voorwaarden van deze tijd en voor de toekomst.

Het Oranje fonds steunt sociale initiatieven die daadwerkelijk een verschil maken binnen de samenleving , die ervoor zorgen dat iedereen een plek heeft in onze maatschappij en het fijn vindt om hier te wonen, elkaar te ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander.

Onze Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe activiteiten en evenementen.

 

* indicates required