Welkom op de mobiele website

De Eenhoorn is een wijkcentrum in hartje Alkmaar met als doel mensen bij elkaar brengen. In een 18e eeuws monumentaal pand verzorgen wij een groot aanbod aan workshops, cursussen, evenementen en zaalverhuur.

Koken met de tajine - Marokkaans (Veganistisch)

Koken met de tajine 
Of je nu bij de Xenos binnenloopt of neust in een mooie kookwinkel, overal kom je ze tegen: de tajine!

Tajine betekent suddergerecht en deze traditionele Noord-Afrikaanse kookpot wordt dus ook veelal gebruikt voor het bereiden van stoofpotten. Wij kennen hem het meest van Marokkaanse gerechten en daar gaan we in de kookworkshop Marokkaans koken dan ook het mee aan de slag.

Culinair koken zonder gebruik van enige dierlijke producten? Het kan!
In de veganistische keuken wordt er geen gebruikgemaakt van vlees, vis, zuivel of eieren. Veganistisch koken is een vak apart want hoe zorg je voor voldoende smaak en kleur in gerechten waar je volledig kookt zonder dierlijke producten? Hoe zorg je voor voldoende vitaminen, mineralen en andere bouwstoffen als je dierlijke producten weglaat? Onze kookdocente laat graag zien dat dit kan en daar is de Marokkaanse keuken heel geschikt voor.

Wat leer ik?
Deze workshop maak je kennis met de kleurig en geurige keuken van Marokko en leer je o.a.couscous met zeven groenten in de tajine klaar te maken. Verder een wortelsalade en zalouk, (gegrilde aubergine tomatensalade) maken de maaltijd compleet. Geserveerd met een Marokkaanse thee.

Plaats: De Eenhoorn
Tijd: 18:30 - 21:30 uur
Data: Donderdag 2 april 2020
Prijs: €20,50 voor 1 workshop (excl. consumpties, er is geen pin aanwezig in De Eenhoorn)

 inschrijfbutton

 

Onze Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe activiteiten en evenementen.

 

* indicates required