Welkom op de mobiele website

De Eenhoorn is een wijkcentrum in hartje Alkmaar met als doel mensen bij elkaar brengen. In een 18e eeuws monumentaal pand verzorgen wij een groot aanbod aan workshops, cursussen, evenementen en zaalverhuur.

Israël

De Israëlische keuken omvat zowel lokale gerechten als gerechten die door Joden uit de diaspora naar Israël zijn teruggebracht. Sinds de oprichting van de staat Israël in 1948, en vooral sinds de late jaren 1970, heeft zich een Israëlisch- Joodse fusionkeuken ontwikkeld.

De Israëlische keuken heeft verschillende Joodse keukens uit de diaspora overgenomen en is nog steeds aangepast, met name de kookstijlen Mizrahi , Sefardische en Ashkenazi .
Het bevat veel voedsel dat traditioneel wordt gegeten in andere Midden-Oosterse en Mediterrane keukens , en voedingsmiddelen zoals falafel , hummus , msabbha ,shaksjoeka , couscous en za'atar zijn nu alom populair in Israël.

Andere invloeden op de keuken zijn de beschikbaarheid van voedsel dat gebruikelijk is in het Middellandse Zeegebied, met name bepaalde soorten fruit en groenten, zuivelproducten en vis; de kenmerkende traditionele gerechten bereid tijdens vakantie; de traditie om koosjer te houden; en voedselgebruiken specifiek voor Sjabbat en verschillende joodse feestdagen , zoals challah , jachnun , malawach , gefilte vis , hamin , me'orav yerushalmi en sufganiyot .
Bron: Wikipedia

In deze workshop gaan we aan de slag met de volgende gerechten:
* Falafel
* Hummus
* Pitabrood
* Zoete aardappelkoekjes
* Shaksjoeka
* Gevulde druivenbladeren met rijst en gehakt

Wij houden niet van eten weggooien, neem wat bakjes mee voor het eventuele overgebleven eten.

Plaats: De Eenhoorn
Tijd: 18:30 - 21:30 uur
Datum: Vrijdag 22 november 2019
Prijs: € 20,50 (exclusief consumpties, er is geen pin aanwezig in De Eenhoorn)

inschrijfbutton

Onze Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe activiteiten en evenementen.

 

* indicates required