Welkom op de mobiele website

De Eenhoorn is een wijkcentrum in hartje Alkmaar met als doel mensen bij elkaar brengen. In een 18e eeuws monumentaal pand verzorgen wij een groot aanbod aan workshops, cursussen, evenementen en zaalverhuur.

Homemade Ierse wintergerechten (Vegetarisch)

De Ierse keuken is geen exotische haute cuisine, maar eerlijk en recht-toe-recht-aan. Met liefde en met de verse, gezonde producten van hun eigen eiland bereiden de Ieren de meest verrukkelijke gerechten. Wie er ooit het malse lamsvlees heeft geproefd, weet dat de Ierse keuken niet voor niets tot de meest gewaardeerde ter wereld behoort.
De natuur in Ierland, gul bedeeld met groene weiden, uitgestrekte meren en rivieren en omspoeld door de zee, voorziet in een ruim aanbod aan groente-, vlees- en visgerechten.
Net als in Nederland neemt ook de aardappel een belangrijke plaats in. De winter is bij uitstek een tijd om thuis lekker bezig te zijn in de keuken en daarna gezellig samen te eten
denk hierbij ook aan specifieke lekkernijen voor winterfeesten zoals Halloween (colcannon), Kerstmis (sticky pudding) en St Patrick’s Day (Irish stew).
Dit zijn bekende gerechten maar jullie gaan wat anders maken, de gerechten die we gaan bereiden zijn vegetarisch.De volgende gerechten gaan jullie maken in groepjes van twee:
* Pompoen crème met geitenkaasroom en salie soep
* Pasteitje gevuld met romige knolselderij & bospaddenstoelen met een compote van rode ui
* Geroosterde worteltjes met pitjesboter, salt & vinagar crisps
* Salty sticky toffee pudding, een heerlijk dessert

Wij houden niet van eten weggooien, neem wat bakjes mee voor het eventuele overgebleven eten.

Waar: De Eenhoorn
Datum:  Vrijdag 6 december 2019 (vol)
Tijd: 18.30 tot circa 21.30 uur
Prijs: € 20,50 (exclusief consumpties, er is geen pin aanwezig in De Eenhoorn)

inschrijfbutton

Onze Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe activiteiten en evenementen.

 

* indicates required