Welkom op de mobiele website

De Eenhoorn is een wijkcentrum in hartje Alkmaar met als doel mensen bij elkaar brengen. In een 18e eeuws monumentaal pand verzorgen wij een groot aanbod aan workshops, cursussen, evenementen en zaalverhuur.

Ethiopië

De keuken van Ethiopië kenmerkt zich door smaakvolle gerechten die lokale ingrediënten combineren met Indiase en Arabische specerijen zoals kardemom, kruidnagels, kaneel, fenegriek en kurkuma. Vele gerechten bestaan uit gemakkelijk te bereiden eenpansmaaltijden en stoofpotten.
De bevolking van Ethiopië is gelijkelijk verdeeld over Christenen en Moslims. Aangezien de Christelijke populatie zo’n 200 vastendagen per jaar in acht neemt (waarop het nuttigen van vlees en zuivelprodukten niet is toegestaan), heeft de keuken een groot repertoire aan vegetarische schotels.Een onontbeerlijk ingrediënt in de keuken van Ethiopië is berbere, een zeer pittig mengsel van verschillende specerijen en kruiden. Een andere belangrijke, mildere kruiderij is niter kibbeh, geklaarde boter met specerijen.

Het vlaggeschip van de Ethiopische keuken is wat of wot, een zeer pittige stoofschotel op basis van berbere; alitsja is een mildere stoofschotel op basis van niter kibbeh. Beide schotels kunnen zowel met vlees als ook vegetarisch bereid worden. Daarnaast zijn er gerechten van gebakken vlees (tibs), gehakt (abisja), en rauwe tartaar (kitfo). Ook uien worden veel gebruikt in de Ethiopische keuken.
Bron: Wikipedia

In deze workshop gaan we aan de slag met de volgende gerechten:
* Niter kibbeh (specerijenboter)
* Njera van melk (ethiopische broodjes
* Lab
* Ethiopische gebakken vis
* sambusa met linzen

Wij houden niet van eten weggooien, neem wat bakjes mee voor het eventuele overgebleven eten.

Plaats: De Eenhoorn
Tijd: 18:30 - 21:30 uur
Datum: Donderdag 31 oktober 2019
Prijs: € 20,50 (exclusief consumpties, er is geen pin aanwezig in De Eenhoorn)

inschrijfbutton

Onze Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe activiteiten en evenementen.

 

* indicates required