Welkom op de mobiele website

De Eenhoorn is een wijkcentrum in hartje Alkmaar met als doel mensen bij elkaar brengen. In een 18e eeuws monumentaal pand verzorgen wij een groot aanbod aan workshops, cursussen, evenementen en zaalverhuur.

Kookworkshop Ayurvedisch (vega en vegan)

Heb jij interesse in Ayurveda?
Zou je het het leuk vinden om kennis te maken met deze keuken op betaalbare wijze?

Ayurveda, opgebouwd uit Ayur (leven) en Veda (kunst), is een levenswijze die het welzijn van mensen en hun gezondheid wil verbeteren door lichaam, geest en bewustzijn in balans te brengen. Het is een 5000 jaar oude Indiase natuurlijke wijsheid en een holistische geneeswijze die ernaar streeft in het dagelijks bestaan in harmonie met de natuurwetten te leven. Deze balans is per mens verschillend en is afhankelijk van je basisenergie, ook wel dosha of constitutie genoemd. Vaak zien we dat door verkeerde voeding, leefstijl of stress een disbalans is veroorzaakt die zorgt voor lichamelijke klachten. Een ayurvedisch eepatroon afgestemd op jouw constitutie kan helpen om het evenwicht weer te herstellen en het beste uit jezelf te halen. Als je de moeite neemt om het eetpatroon 30 dagen probeert te volgen, dan zul je zien dat het je eerst veel moeite kost, ergernis en stress oplevert, maar dat je gedurende de maand je draai zult vinden en je eigen manier om het in te passen in je leven. 
Ons metabolisme heeft deze tijd nodig om je oude eetpatroon uit het systeem te krijgen en het nieuwe te omarmen, dus na 30 dagen kan je oordelen of het het gewenste effect oplevert.

Wij bieden een eerste kennismaking aan,
in deze workshop gaan we aan de slag met de volgende gerechten:

* chapati (een soort roti)
* romige tomaten kokossoep
* advocado korianderdip
* mung-dahl (basis van mungbonen, puur comfortfood) met groente

Doe je mee?

Wij houden niet van eten weggooien, neem wat bakjes mee voor het eventuele overgebleven eten.

Plaats: De Eenhoorn
Tijd: 18:30 - 21:30 uur
Datum: Vrijdag 8 november 2019
Prijs: € 20,50 (exclusief consumpties, er is geen pin aanwezig in De Eenhoorn)

inschrijfbutton

Onze Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe activiteiten en evenementen.

 

* indicates required