Welkom op de mobiele website

De Eenhoorn is een wijkcentrum in hartje Alkmaar met als doel mensen bij elkaar brengen. In een 18e eeuws monumentaal pand verzorgen wij een groot aanbod aan workshops, cursussen, evenementen en zaalverhuur.

Exposities

Exposities

Maandelijks is er een nieuwe kunstexpositie te bewonderen bij De Eenhoorn. Dit kan bestaan uit werken van bekende en onbekende Alkmaarders die hun kunst bij ons exposeren. In de welkomsruimte hangen schilderijen aan de goed verlichte muur en kun je ze een maand lang bezichtigen. Als je interesse hebt om er een te kopen meld je dan bij onze manager Peter Feijen. Daarnaast hangt er iedere maand een nieuw gedicht van het Alkmaars dichtersgilde.

Ben je kunstenaar en wil je zelf je eigen werk bij ons exposeren? Dan ben je van harte welkom! Neem contact op met De Eenhoorn T: 072- 511 75 78

 

Het water van het Noord-Hollandskanaal, iedere keer weer anders van kleur en intensiteit.
In de winter grauw en grijs, in de zomer helder en schitterend.

Marijke soeting
Terwijl ik over de Friesebrug in Alkmaar liep, zag ik opeens kleur in het water. Die fotografeerde ik. Op de computer bleek dat een prachtig beeld te zijn. Daardoor ging ik de omgeving beter bekijken: het water van het Noord-Hollandskanaal trof steeds weer mijn oog. Prachtige reflecties die door wind en scheepvaart verstoord werden. Ik fotografeerde ze en ik zag een andere wereld aan vormen en kleuren. Was dat het Noord-Hollandskanaal met zijn grijze bruinachtige water waar ik elke dag aan voorbij ging? Water dat elk seizoen verandert van kleur en intensiteit. ’s Winters grauw en grijs, zomers met heldere kleuren. Tijdens een warme zomer maakte ik een tweede serie foto’s toen er blauwalg op het water lag. Een massa bacteriën kleurde het water groen. Mysterieuze beelden waren het resultaat. Kijk zelf maar.

 

Onze Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe activiteiten en evenementen.

 

* indicates required