Welkom op de mobiele website

De Eenhoorn is een wijkcentrum in hartje Alkmaar met als doel mensen bij elkaar brengen. In een 18e eeuws monumentaal pand verzorgen wij een groot aanbod aan workshops, cursussen, evenementen en zaalverhuur.

Exposities

Exposities

Maandelijks is er een nieuwe kunstexpositie te bewonderen bij De Eenhoorn. Dit kan bestaan uit werken van bekende en onbekende Alkmaarders die hun kunst bij ons exposeren. In de welkomsruimte hangen schilderijen aan de goed verlichte muur en kun je ze een maand lang bezichtigen. Als je interesse hebt om er een te kopen meld je dan bij onze manager Peter Feijen. Daarnaast hangt er iedere maand een nieuw gedicht van het Alkmaars dichtersgilde.

Ben je kunstenaar en wil je zelf je eigen werk bij ons exposeren? Dan ben je van harte welkom! Neem contact op met De Eenhoorn T: 072- 511 75 78

 

In Artiance Alkmaar is er tijdens de cursusperiode iedere donderdag om 20:00 uur de Grafiek-Cursus van docent Guus Glass. Hij en een paar leden uit de cursus hebben een gevarieerde selectie van grafieken in De EENHOORN opgehangen om een inkijk te geven in hun werk.

Grafiek bestaat al heel lang; een van de meest bekende meesters op dit terrein is Rembrandt Harmenszoon van Rijn (Leiden, 15 juli 1606 – Amsterdam, 4 oktober 1669). Inmiddels is er veel gebeurd op dit terrein en dat komt in de tentoonstelling naar voren door de titel Grafiek-Mix. Guus Glass presenteert een ets – een portret van een man – en varieert de afdruk twee keer door middel van kleur.

Edwin de Wolff laat zien dat ook het achterhoofd van een mens een spannend onderwerp voor grafiek is; zijn derde lijst toont een lijnets van een man die naar de zijkant kijkt. De Wolff benut zowel plastic als ook metal als basis voor de twee drukken van hem. Tina Stil laat een monodruk – een eenmalige en niet herhaalbare druk - met twee paarden in de duinen zien en bovendien een ets van een wilg.

Maaike van der Lende heeft vier drukken op basis van plastic in een lijst verzameld, waarbij een van de afdrukken rood gekleurd is. Daarnaast hangt een grote afdruk van kamillebloemen; de basis ervan is linoleum. Hans-J. Schulze heeft meerdere afbeeldingen gemaakt omtrent het thema “het verdwijnen” van dieren en mensen en de verandering van de aarde door het ingrijpen van mensen.

De tentoonstelling draagt terecht de titel “Grafiek-Mix” en is daardoor ook een uitnodiging om zelf een keer op donderdagavond naar de cursus of een open dag in Artiance te komen.

Onze Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe activiteiten en evenementen.

 

* indicates required