Welkom op de mobiele website

De Eenhoorn is een wijkcentrum in hartje Alkmaar met als doel mensen bij elkaar brengen. In een 18e eeuws monumentaal pand verzorgen wij een groot aanbod aan workshops, cursussen, evenementen en zaalverhuur.

BSO De Stadsgeuzen

2017 02 18

BSO De Stadsgeuzen, is eind augustus 2016 gestart in het wijkcentrum De Eenhoorn. Na jarenlange ervaring, opgedaan tijdens het werken op een grote BSO, wilden de initiatiefneemsters kiezen voor een andere aanpak.

De eerste en belangrijkste stap was de keus voor kleinschalige opvang. Met één locatie en maximaal zestien kinderen in een groep garanderen zij aandacht voor elk kind. Daarnaast houden ze korte lijnen met ouders, school en instanties om er voor te zorgen dat de ontwikkeling van de kinderen zo goed mogelijk verloopt.

Verder vindt BSO De Stadsgeuzen dat creativiteit een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van kinderen. Naast een pedagogische opleiding heeft Natalie Hollander ook de kunstacademie gedaan. Daarom worden veel creatieve opdrachten met elkaar gedaan zoals tekenen, (zand)schilderen, armbanden maken, reliëfschilderen met graffiti, dieren vilten en mozaïeken.

Maar dat is niet alles. Want als het weer het toelaat gaan ze er ook op uit. Naar het museum, magneetvissen, bootje varen, schaatsen, een speurtocht volbrengen of met de bus naar het strand in Bergen aan Zee.

Tenslotte heeft de BSO de sportzaal ter beschikking voor mogelijkheid tot sport, (toneel) spel en beweging; een plek ook waar kinderen zich kunnen uitleven.

Betekent dit alles dan dat kinderen alleen maar actief bezig dienen te zijn op BSO De Stadsgeuzen? Nee hoor, het is altijd mogelijk om na een drukke schooldag rustig bij te komen, een boek te lezen, te spelen met elkaar of even alleen te zijn. Immers, elk kind is anders.

Lees meer over BSO De Stadsgeuzen op hun eigen website: http://www.bsodestadsgeuzen.nl/. Klik hier voor de flyer van de BSO.

Hopelijk tot ziens!
Natalie Hollander, Maria Kamstra, Mara van Nieuwpoort en Demi Abbo.

Elke dag is BSO De Stadsgeuzen open om 15:15 uur, woensdag vanaf 12:15 uur en tijdens vakanties de gehele dag.


Onze Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe activiteiten en evenementen.

 

* indicates required